MANIFEST ESPORTISTES PER LA VIDA

                           

Nosaltres, esportistes, com amants i practicants de l’activitat física i l’esport, com a descendents dels nostres pares i cuidadors, que ens van donar la vida i l’oportunitat d’experimentar i de millorar les nostres qualitats humanes gràcies a l’esport; volem manifestar d’una forma clara el nostre compromís i lleialtat per la VIDA:

Perquè volem que la VIDA sigui exaltada, animada i protegida en qualsevol circumstància, situació o període de la VIDA.

Perquè creiem que la VIDA ha de ser defensada davant les normes inapropiades que volen acabar amb la VIDA dels que no es poden defensar per la seva innocència, estat físic o mental.

Perquè l’acte de néixer és el primer gest esportiu que realitza l’ésser humà, després del llarg període d’aprenentatge, d’entrenament, al claustre matern.

Perquè el crit del nounat, en sortir a la VIDA terrenal, és un crit de superació, d’esforç i d’il·lusió. Com un esportista.

Perquè una desgràcia personal no és motiu per impedir una VIDA. Tampoc una discapacitat. Perquè a partir de Plató, Newton o Usain Bolt, tots som discapacitats.

Els esportistes i els que vulguin adherir-se a aquest manifest per la VIDA, ens comprometem a defensar la VIDA d’aquells que menys mitjans materials, socials i capacitats personals tinguin.

Demanem:

A les DONES I HOMES:

No tingueu por de ser pares: sigueu atrevits. Guanyareu l’única medalla d’or que mereix ser guanyada a la VIDA. La portareu penjada al coll, a prop del cor, la resta dels vostres dies. Però, sobretot, compartiu la vostra VIDA amb un nou ésser. Deixeu jugar i jugueu amb ell.

A les ENTITATS PÚBLIQUES I PRIVADES:

Ajudeu a la natalitat i a les mares desprotegides; perquè els nens tinguin l’oportunitat de néixer en llibertat, de moure, sense lligams i sense pors, per veritables jardins de fantasia i aventura.